Third Pillar Racing

Modern Bisiklet Yarışları Ekibi

Bisiklet Yarışları

Bisiklet Yarışları

Bisiklet

Bisiklet Yarışları

Bisiklet sporu dünyanın zorlu sporlarından biri olarak bilinir. Bisikletçiler zorlu yamaçlarda dayanıklı, uzun yollarda sabırlı ve yakın mesafelerde kararlı olmalıdırlar. Bisiklet sporu ülkemizde de oldukça yaygın yapılan bir spordur. Öyle ki her sene düzenlenen Cumhurbaşkanlığı bisiklet sporunda ülkemiz sporcuları dahil olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden yarışa dahil olan sporcular bulunmaktadır. İddaa siteleri de bu alanda destekleri ile bu spora sonsuz katkı sağlamaktadır. Bisiklet yarışları oldukça zorlu etaplardan oluşmaktadır. Yapıldığı bölge, ülke, eyalet veya şehirde zorlu etaplar hazırlanır.

Bisikletçiler selenin üzerinde saatlerce oturur, zorlu yokuşlarda dakikalarca hatta saatlerce pedal çevirirler. Bisiklet yarışları için sporcu olan bir kişi bisiklet sporunun içinden gelen zorluluk ve dayanıklılık sınırlarını aşan bir kimlikte olmalıdır. Bisiklet yarışlarında sporcuların başarısını sağlayan onların mücadeleci ve azimli ruhudur. En çok sabır isteyen sporlardan biri olan bisiklet yarışları aynı zamanda dayanıklılığın da bir sembolü kabul edilmiştir. Peki ne gibi bisiklet yarışları yapılır? Bisiklet yarışı türleri nelerdir?

Bisiklet Yarışı Kuralları

Bisiklet yarışı da diğer spor dallarında olduğu gibi belirli kurallar ve nizamlar eşliğinde yapılan bir spordur. Yarışmalara göre sporculara bir takım kurallar konulmaktadır. Kuralları ihlal eden, uymayan sporcular çeşitli cezalar alabildiği gibi yarışlardan da men edilebilir. Bisiklet yarışlarında bilinmesi gereken kurallardan ilki yol kurallarından oluşur. Yol yarışı kuralları dahilinde diğer sporcularla malzeme alışverişi yapmak ve gıda takviyesi almak yasak, sadece belirli noktalardan gıda ve su takviyesi yapılıyor. Bunun dışında cep telefonu yada diğer elektronik cihazların da kullanımı yasak. Bununla beraber rakip bisikletçiye tekme atmak yada dengesini bozacak dokunuşlar yapmak da diskalifiye sebebi.

Bisiklet yarışlarında İkinci kural pist yarışı kurallarından oluşmaktadır. Pist yarışı kurallarından da yine haberleşme yapmak, rakip oyuncunun dengesini bozacak müdahalelerden kaçınmak gerekiyor.

Üçüncü kural bisiklet krosu kurallarından oluşuyor. Bisiklet krosu kuralları da bu iki kuralın kapsadığı maddelerden oluşmaktadır. Bisiklet krosu yarışlarında zaman zaman bisikletin sırtlara alınıp taşınması bu sporun daha zor bir spor olduğunu kanıtlıyor. Dördüncü kural bisiklet malzemeleri ile ilgili zira yarış sırasında bisiklet malzemelerini takım arkadaşları veya rakip oyuncuyla paylaşmak, seyirciye atmak tamamen yasak. Bu kurallar dahilinde yarışlar belirli bir düzen içinde yapılmaktadır.

Bisiklet

Bisiklet

Bisiklet Yarışı Etapları

Bisiklet yarışları oldukça zorlu etaplardan ve bölümlerden oluşmaktadır. Dağda, bayırda, toprakta, yolda yapılan yarışlar kimi zaman haftalarca sürebiliyor. Bunun en güzel örneği de Fransa bisiklet turudur. Siteye http://www.letour.fr/en/ adresinden ulaşabilirsiniz. 21 gün süren bu yarışlar bisiklet yarışlarının en zorlu yarışmalarından biri olarak kabul etmektedir. Bu nazaran ülkemizde her yıl düzenlenen Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunu da bu zorlu etaplara dahil edebiliriz. Dağ bisiklet yarışları da en az bu yarışmalar kadar zor. Dağda hem bisiklet sürüp hem de bisikleti sırtında taşıyan sporcular bu yarışmalarda birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek yarışı kazanmayı hedeflemektedirler.